Ce este EIT?

Creat în 2008, Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este o inițiativă unică a UE care promovează inovația și spiritul antreprenorial în Europa cu o idee simplă: prin diversitate, există forță. Sprijină dezvoltarea unor parteneriate paneuropene dinamice între universități de vârf, laboratoare de cercetare și companii. Împreună, ele dezvoltă produse și servicii inovatoare, încep noi companii și pregătesc o nouă generație de antreprenori. Ei aduc idei pe piață, transformă studenții în antreprenori și, cel mai important, inovează. Aceste parteneriate sunt cunoscute sub denumirea de Comunități de Inovare EIT. Vă interesează mai multe informații? Vizitaț site-ul web

Ce este EIT Food?

EIT Food este una dintre cele mai mari și mai importante inițiative legate de alimente la nivel mondial. Ca o Comunitate a cunoașterii și inovării (CCI) a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), EIT Food leagă partenerii de cele mai importante companii, universități și centre de cercetare din Europa. Este un transformator inteligent de resurse al sistemului alimentar european, care conduce la încrederea consumatorilor și la îmbunătățirea sănătății la nivel mondial.
Dacă doriți să aflați mai multe, verificați site-ul

Despre proiectul RIS Fellowships

30 de studenți și absolvenți din diferite medii educaționale din țările RIS vor descoperi oportunități de angajare în industria alimentară, prin obținerea de stagii unice, profesionale, de 3 luni, în cadrul proiectului RCI Fellowships. Spre deosebire de alte proiecte de bursă, studentii și absolvenții își vor dezvălui talentele în sectorul agroalimentar, câștigând experiențe practice și consolidând abilitățile legate de locul de muncă, inclusiv gândirea analitică și rezolvarea problemelor creative.

În timpul procesului de recrutare în mai multe etape, candidații nu numai că vor învăța cum să pregătească profesional profilul remarcabil al LinkedIn, ci și că vor participa activ la ateliere de lucru de rețea unice și de rezolvare studiilor de caz conduse de Hub-uri EIT. Cele mai bune 30 de talente selectate vor primi stagii de practică în diferite domenii de activitate în companiile EIT Food Consortium sau RisingFoodStars. Stagiarii vor participa la activități de învățare prin practică prin rezolvarea unor situații problematice reale cu care se confruntă companiile din industria alimentară. Toți stagiarii vor primi o bursă de 1000 EUR brut lunar.